Centraler kun je niet wonen

Maaike en Matthijs wonen heerlijk in Hof van Langbroeck
Op zoek naar een bouwkavel midden in Nederland? Rustig gelegen en nabij de uitvalswegen? In de kleinschalige nieuwbouwwijk Hof van Langbroeck in het dorp Langbroek zijn nog drie bouwkavels te koop. Matthijs en Maaike van Ee wonen sinds begin 2016 in de wijk. Het bevalt hen uitstekend. “Het is hier heerlijk wonen.”

Toegegeven, Matthijs is wat bevooroordeeld. Wat hij woont al zijn hele leven in Langbroek. En als het aan hem ligt, gaat hij er nooit meer weg. “De rust is weldadig en de omgeving is prachtig, met bossen, weilanden en water. Het gebied is vooral bekend dankzij de vele prachtige kastelen en landgoederen aan de Langbroekerwetering. Ideaal dus om te wandelen en te fietsen.”

Centraal in Nederland
Langbroek is niet alleen lekker rustig, het ligt ook heel centraal in Nederland. Maaike: “Je kunt van hieruit echt alle kanten op. Utrecht ligt op 25 kilometer, en ook steden als Amersfoort, Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Den Bosch en Zwolle liggen verrassend vlakbij. Veel centraler kun je niet wonen.”

Goede samenwerking
Matthijs en Maaike en hun drie kinderen wonen zelf in een twee-onder-een-kapwoning. Matthijs: “We waren meteen gecharmeerd van de uitstraling van het huis. Het bouwproces zelf ging prima. We hadden goed contact met de aannemer over aanpassingen die we graag wilden. In de oorspronkelijke tekening zat het tweede toilet op de eerste verdieping in de badkamer, maar wij wilden graag een aparte toiletruimte. Ook hebben we de woonkamer laten uitbouwen. Verder kozen we voor een deur van de keuken naar de garage. De aannemer dacht in alles goed mee; die samenwerking was prima.”

Beschermd dorpsgezicht
Langbroek (gemeente Wijk bij Duurstede) is een charmant dorp met circa 2.000 inwoners. Een deel van de kern is beschermd dorpsgezicht. Er zijn enkele winkels, een café-restaurant, een christelijke basisschool en een openbare basisschool. Er zijn diverse leuke evenementen, zoals de Schapenmarkt, de Lentemarkt en de Wintermarkt. Sportclub SVL biedt mogelijkheden voor badminton, gymnastiek, tennis en voetbal. Maaike: “Voor een gezellige zaterdagmiddag gaan we meestal naar Wijk bij Duurstede, dat op slechts een kwartier fietsen ligt. Wijk heeft een mooie historische binnenstad en veel winkels, cafés en restaurants. Ook vinden hier het hele jaar door allerlei evenementen plaats.”

Aanbod

centraler kun je niet wonen